Waarom toch een woning aankopen met een minder gunstige EPC-waarde?

07 augustus 2023

Wanneer een woning een minder gunstig EPC-label heeft, zet de koper vaak een stapje achteruit of wilt zelf afhaken. Lees hieronder waarom de aankoop van zo een woning toch interessant kan zijn: 
 

  1. Subsidies en stimuleringsmaatregelen: afhankelijk van je locatie en de specifieke situatie van de woning, kunnen er subsidies, belastingsvoordelen of andere stimuleringsmaatregelen beschikbaar zijn om energie-efficiënte upgrades ten volle te ondersteunen. Dit kan de kosten van de renovaties helpen compenseren.
  2. Duurzaamheid en milieubewustzijn: door een woning met een slecht EPC-label te kopen en te renoveren, kun je bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de woning en jezelf een duurzamere levensstijl aanmeten. 
  3. Potentieel voor waardestijging: door de handen uit de mouwen te steken en te investeren in energiebesparende renovaties, zal dit de waarde van je woning aanzienlijk verhogen. 
  4. Unieke eigenschappen: let ondanks het minder gunstig EPC-label toch een op de unieke eigenschappen die de woning kan hebben, zoals een uitmuntende locatie, architectuur, authentieke elementen, ruimte-indeling, of een prachtige tuin. 


HOE KRIJG IK EEN DUIDELIJK BEELD VAN MIJN RENOVATIEKOSTEN? 

Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor een dergelijke renovatie, kun je bij IMMO LEROI gebruik maken van een handige applicatie genaamd Setle. Post per post bereken je de kosten en zie je de impact op het EPC voordat je de woning aankoopt. Super handig & duidelijk! Meer weten? Vraag het aan Immo Leroi. 


PS: kijk dus zeker even verder dan het EPC-label zodat je jouw droomwoning niet voorbij laat gaan.