HEB JIJ EEN GELDIG EPC ATTEST

02 november 2021

HEB JIJ EEN GELDIG EPC ATTEST?     INFORMEER BIJ IMMO LEROI 

Het EPC is een verplicht document aan te vragen alvorens een huis of appartement te koop aangeboden wordt. Een erkend deskundige komt ter plaatse en bepaalt de energiescore.  Dat getal geeft de energiezuinigheid weer. Hoe lager het getal hoe beter. Ook al is het EPC louter informatief, je kan je woning niet te koop aanbieden zonder dat het document aanwezig is. Het EPC is een informatieplicht waarbij de koper vooraf geinformeerd wordt over het energieverbruik. De score moet reeds bij de tekoopstelling in de publiciteit vermeld worden. 

Het EPC is 10 jaar geldig
en kan bij verkoop of verhuur telkens opnieuw gebruikt worden. Wie energiebesparende werken aan de woning uitvoert kan er belang bij hebben om een nieuw EPC, met een betere score, te laten opmaken. 

OPGELET ! Oudere EPC's zullen toch vervallen 
Wie een EPC heeft dat werd opgemaakt vóór 1 januari 2019 moet echter opletten.  Ondanks de vermelding op het document dat het EPC nog geldig is komt dit op 31 dec 2021 toch te vervallen!  Bv : een EPC dat dateert van 01.08.2018 en normaal geldig is tot 01.08.2028 zal bij verkoop niet meer geldig zijn vanaf 1 jan 2022.  Er dient dus verplicht een nieuw EPC te worden aangevraagd. 

Wil jij graag meer informatie?  Bel gerust naar ons kantoor, stuur een mail naar info@immo-leroi.be  of vul onderstaand documentje en dan zullen wij contact met jou opnemen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.