digitaal ondertekenen

09 november 2020

Je smartphone, vanaf nu jouw digitale handtekening.

Sinds corona is de digitale handtekening plots volledig ingeburgerd in de vastgoedsector. Je hoeft niet meer het huis uit om documenten te ondertekenen, het kan gewoon vanuit je luie zetel. 

De voorbij maanden werd er in onze sector hard gewerkt om het mogelijk te maken om op afstand documenten te ondertekenen.  Zo moeten er geen bijeenkomsten op kantoor meer worden geregeld waarbij de kopers en verkopers, huurders en verhuurders allen tesamen zijn in één ruimte. 

De overeenkomsten worden uiteraard uitgebreid besproken op voorhand, telefonisch, bij videocall of kom je toch liever naar kantoor? Wij houden rekening met ieders voorkeur en ontvangen je vast en zeker op een veilige manier, social distancing en andere maatregelen worden gerespecteerd. 

ITSME
De digitale handtekening bij uitstek heet ITSME.   ITSME is de app op je smartphone, die toelaat om je identiteit digitaal aan te tonen en transacties te bevestigen.  

Hoe zet ik mijn digitale handtekening? 
Het werkt eenvoudig.  Je ontvangt een mail met de te ondertekenen overeenkomst. Dit document kan je op je gemak lezen en op het einde kan je - mits je akkoord - door het ingeven van een code digitaal ondertekenen.   De verzender ontvangt de melding van jouw ondertekening en kan het document downloaden. 

ITSME is een volledig veilige manier om een document van een gekwalificeerde handtekening te voorzien, de handtekening is juridisch gelijkgesteld met een fysieke handtekening.   

Wat als niet alle partijen digitaal kunnen tekenen?  Ook geen probleem! Dan zorgen wij dat er fysiek kan ondertekend worden op een coronaproof manier. 

Er zijn nog andere mogelijkheden om digitaal te tekenen, nl per sms maar deze manier kent beperkingen. 

Wil jij meer weten, contacteer ons gerust 012/23.00.23  

Je leest er ook alles over op https://www.itsme.be/